De ce aleg turiștii din toată lumea un sejur în Albena?


Albena este o stațiune de pe litoralul bulgăresc, situată între Varna și Balcic. Accesul cu vehiculul este posibil doar pentru vizitatorii de vară cazați într-un hotel din stațiune. Albena are o mulțime de spații verzi și plaje lungi de nisip, motiv pentru care sunt mulți turiști din România, dar și din lume, care aleg o dată pe an un sejur în Albena.

Inaugurată în 1969, stațiunea de pe litoral, Albena, este situată în partea de nord a coastei Mării Neagre, echidistant între Balcic și Varna.

Majoritatea sejururilor la mare cu destinația Bulgaria pe care le veți găsi în cataloagele agențiilor de turism se referă în special la stațiunea Albena. De ce? Pentru că stațiunea Albena beneficiază de un cadru natural foarte plăcut și pare să fi scăpat complet de valul hotelier care a transformat o parte a coastei maritime bulgare (mai ales coasta de sud).

Albena este o stațiune verde pe litoral, acolo natura este luxuriantă. Acest lucru îi conferă Albenei un aspect natural foarte apreciat de turişti. Copiii și adulții se pot plimba la umbra copacilor chiar în spatele plajei, în parcul mare. Curioșii pot observa țestoase de apă pe care râul Baltata le-a format de-a lungul albiei sale înainte de a curge ușor în Marea Neagră, traversând plaja de nisip.

Un vast parc cu copaci înalți desparte intrarea în stațiune de linia de plajă și de hoteluri. Florile sălbatice și ciupercile sunt întâlnite la orice pas, iar spațiile verzi bine întreținute delimitează zonele turistice de aici. În general, întreținerea este impecabilă, iar Albena este o stațiune foarte curata, acesta fiind, din nou, unul din motivele pentru care mulți turiști aleg un sejur în Albena măcar o dată pe an. Accesul în stațiune este monitorizat și reglementat, iar la punctul de acces sunt amplasate bariere.

Stațiunea Albena include 43 de hoteluri și peste 100 de restaurante, baruri, cafenele și cluburi de noapte. Stațiunea Albena are 5 sate de vacanță, dintre care cele mai importante sunt „Primorsko” și „Laguna”. În total, capacitatea de cazare a stațiunii Albena ajunge la 16.000 de paturi pentru turiștii care ajung aici și își doresc un sejur în Albena.

La capitolul servicii, aici veți găsi un centru de afaceri și de congrese, precum și săli de ședințe, un centru de balneoterapie, 8 stadioane de fotbal, un complex sportiv închis, 17 terenuri de tenis, facilități de jocuri și agrement pentru adulți și copii. În Albena puteți profita de o ofertă foarte extinsă în ceea ce privește sporturile nautice. Un stadion de fotbal este situat lângă intrare, este folosit și pentru cantonamentele echipei naționale de fotbal.

Albena are propriul oficiu poștal, dar vă puteți trimite corespondența și de la recepția hotelului dumneavoastră. Magazinele sunt deschise duminica, iar aici există mai multe farmacii, unele fiind deschise 24 de ore pe zi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *