Ce să am în vedere când vreau să construiesc o casă cât mai rezistentă


Având în vedere seismele din ultima perioadă, tot mai multe persoane sunt preocupate de rezistența clădirilor în care locuiesc. Cei care vor să își construiască imobile noi trebuie să fie atenți la o serie de aspecte care îi pot ajuta în această privință. Acestea fiind zise, ai în vedere următoarele sfaturi, indiferent dacă vrei o casă mediteraneană, una cu etaj sau un alt tip.

  • Fii atent la alegerea terenului

Totul pornește de la teren. Nu poți construi o locuință solidă, dacă sub ea se află un teren nepotrivit. Este foarte important să alegi un loc cât mai drept, cu stabilitate cât mai bună, cu o densitate cât mai mare și bine drenat. Evită terenurile argiloase, cele pe care au fost mlaștini, cele nisipoase, deoarece pot duce la instabilitate.

Studiază cât mai bine actele terenului, mergi în locul respectiv cu inginer geotehnician care va face foraje si care iti va comunica indicații clare cu privire la ce adancime de fundare se va putea realiza viitoare ta casa in functie de regimul de inaltime dorit si la ce adancime se afla panza freatica, informatii foarte importante de care trebuie tinut cont pentru proiectarea viitoarei locuinte.

  • Apelează la ajutorul unui arhitect

Dacă vrei o casă cât mai solidă, care să fie construită în așa fel încât să reziste chiar și la cutremure mai mari, ai nevoie de un specialist în proiectare și structuri de rezistență, iar acesta este un inginer de rezistenta. Arhitectul, ca sef de proiect,  este specialistul care va coordona acești profesioniști si au suficientă pregătire pentru a te îndruma în direcția cea bună, dar trebuie să apelezi la ajutorul lor încă de la început, deoarece sunt detalii care contează chiar de la săparea fundației.

Dacă ai nevoie de o recomandare, apelează la Ana Enica, arhitect în cadrul biroului De Stijl. Experiența și profesionalismul acestui specialist te vor ajuta ca în final să ai parte de o construcție solidă.

  • Investește în materiale de construcție de calitate superioară

Bineînțeles, nu poți face nimic rezistent fără materialele adecvate. Degeaba alegi cu grijă terenul și plătești un arhitect care să te îndrume pe toată durata construcției, dacă nu ai un buget suficient pentru a-i permite să aleagă dintre cele mai bune materiale de construcție. Rezistența în final în asta constă, în a folosi tot ce este mai bun pentru a ridica o casă care să fie durabilă și să facă față cu brio factorilor de mediu mai duri.

  • Alege o firmă cu muncitori capabili să facă totul ca la carte

Și în final, ai nevoie de o firmă cu muncitori dedicați, care să știe să folosească materialele în așa fel încât să se obțină din ele o construcție rezistentă. Materialele de calitate și echipa bine pregătită merg mână în mână pentru reușita proiectului, ambele fiind aspecte esențiale în ceea ce privește construcțiile solide.

Ține cont de aceste sfaturi și nu ezita să le pui în practică, pentru a te bucura de o locuință sigură.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *